Avioanele din Coreea de Sud trag focuri de avertizare în timp ce dronele din Coreea de Nord trec granița


Armata Coreei de Sud a tras focuri de avertizare, a zburat avioane de luptă și a zburat cu mijloace de supraveghere peste granița puternic fortificată cu Coreea de Nord, luni, după ce dronele nord-coreene i-au încălcat spațiul aerian pentru prima dată în cinci ani, au declarat oficialii.

Armata Coreei de Sud a detectat cinci drone din Coreea de Nord care trec granița, iar una a călătorit până în partea de nord a regiunii capitalei sud-coreene, a declarat șefii de stat major din Coreea de Sud.

Armata a răspuns trăgând focuri de avertizare înainte de a lansa avioane de luptă și de elicoptere de atac pentru a doborî dronele nord-coreene. Una dintre aeronave, un avion de atac ușor KA-1, s-a prăbușit în timpul decolării, dar cei doi piloți ai săi au fost ejectați în siguranță, potrivit Ministerului Apărării.

Nu s-a știut imediat dacă dronele au fost doborâte.

Dronele din Coreea de Sud au zburat probabil ca răspuns

Coreea de Sud a trimis, de asemenea, mijloace de supraveghere în apropierea graniței și peste graniță pentru a fotografia instalațiile militare cheie din Coreea de Nord, ca măsuri corespunzătoare împotriva zborurilor cu drone nord-coreene, au spus șefii în comun. Nu a detaliat, dar unii observatori spun că Coreea de Sud probabil a zburat cu drone fără pilot în interiorul teritoriului nord-coreean.

„Armata noastră va răspunde temeinic și hotărât la acest tip de provocare nord-coreeană”, a spus generalul major. Lee Seung-o, directorul de operațiuni la Șefii Statului Major Comun din Coreea de Sud, a declarat reporterilor.

Confirmarea publică de către Coreea de Sud a oricăror activități de recunoaștere în interiorul Coreei de Nord este extrem de neobișnuită și reflectă probabil o hotărâre a guvernului conservator condus de președintele Yoon Suk Yeol de a aborda provocările nord-coreene.

Este prima dată când dronele nord-coreene intră în spațiul aerian sud-coreean din 2017, când o suspectă dronă nord-coreeană a fost găsită prăbușită în Coreea de Sud. Oficialii militari sud-coreeni au declarat la acea vreme că drona a fotografiat un sistem american de apărare antirachetă în Coreea de Sud.

Coreea de Nord și-a prezentat anterior programul de drone, iar oficialii sud-coreeni au spus că Nordul are aproximativ 300 de drone. În 2014, mai multe suspecte drone nord-coreene au fost găsite la sud de graniță. Experții au spus că sunt low-tech, dar ar putea fi considerate o potențială amenințare la securitate.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a susținut că a efectuat teste majore necesare pentru a achiziționa primul său satelit spion și o rachetă balistică intercontinentală mai mobilă, capabilă să ajungă pe continentul SUA. Ele au fost printre sistemele de arme de înaltă tehnologie pe care liderul nord-coreean Kim Jong-un a promis să le introducă împreună cu focoase multiple, rachete nucleare lansate sub apă, submarine cu propulsie nucleară și rachete hipersonice.

Coreea de Nord a lansat fotografii cu rezoluție scăzută ale orașelor sud-coreene văzute din spațiu, dar unii experți din Coreea de Sud au spus că imaginile sunt prea grosolane pentru scopuri de supraveghere. Astfel de evaluări au înfuriat Coreea de Nord, puternica soră a lui Kim, Kim Yo-jong, emitând o serie de termeni derizorii pentru a insulta experții sud-coreeni neidentificați și pentru a-și exprima furia.

Tragere recentă de rachete

Vinerea trecută, Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre apele sale de est, potrivit șefilor de stat major din Coreea de Sud. Lansarea a fost văzută ca un protest față de exercițiile aeriene comune sud-coreene și americane pe care Coreea de Nord le vede ca o repetiție de invazie.

Anul acesta, Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste de rachete în ceea ce unii experți numesc o încercare de a-și îmbunătăți armele și de a-și face presiuni asupra rivalilor pentru a face concesii, cum ar fi ridicarea sancțiunilor în negocierile viitoare. Recent, Nordul a mai susținut că a efectuat teste majore necesare pentru a achiziționa primul său satelit spion și o rachetă balistică intercontinentală mai mobilă, capabilă să ajungă pe continentul SUA.Source link

Leave a Comment