Regele Charles o onorează pe regretata mamă, susține „credința în oameni” a Elisabetei în primul său discurs de Crăciun


Regele Carol a adus un omagiu regretatei sale mame, Regina Elisabeta, în primul său discurs de Crăciun ca monarh, susținând credința ei în comunitate și pe cei care o îmbrățișează în vremuri dificile.

„Crăciunul este o perioadă deosebit de emoționantă pentru noi toți cei care ne-am pierdut pe cei dragi”, a spus Charles de la Capela Sf. George de la Castelul Windsor din Anglia.

„Le simțim absența la fiecare turneu familiar al sezonului și le amintim în fiecare ediție prețuită.”

Elizabeth, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit în septembrie, la vârsta de 96 de ani, după șapte decenii pe tron. Charles, în vârstă de 74 de ani, i-a succedat în calitate de suveran și șef de stat al Canadei.

„În colindul mult iubit O, Micul oraș din Betleemcântăm despre cum „pe străzile tale întunecate strălucește lumina veșnică”, a spus el.

„Credința mamei mele în puterea acelei lumini a fost o parte esențială a… credința ei în oameni. Și este una pe care o împărtășesc cu toată inima mea.”

Charles i-a lăudat, de asemenea, pe cei care „ating, cu bunătate și compasiune, viața altora”, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății, profesorii și personalul de intervenție, pentru că sunt la înălțimea acestei convingeri.

„În acest moment de mare anxietate și greutăți – fie pentru cei din întreaga lume care se confruntă cu conflicte, foamete sau dezastre naturale – sau pentru cei de acasă care găsesc modalități de a-și plăti facturile și de a-și menține familiile hrănite și calde, vedem [the power of light] în umanitatea oamenilor din națiunile noastre și din Commonwealth, care răspund atât de ușor la situația celorlalți.”Source link

Leave a Comment