Pe aeroportul principal din Toronto, călătorii blocați încă așteaptă răspunsuri după furtuna de iarnă


Ceea ce trebuia să fie o escală la Aeroportul Internațional Pearson din Toronto s-a dovedit a fi zile de haos pentru Valerie Adams, originară din Bermude.

De când a aterizat joi, Adams spune că a rămas blocată la aeroport fără ținute de iarnă potrivite sau fără promisiuni de la compania aeriană că îi va plăti hotelul până va pleca.

Ea a recurs să stea pe aeroport în speranța de a obține claritate din partea personalului, despre care spune că le ia atenția de către alți clienți frustrați înainte de a ajunge chiar să-i rezolve întrebările.

„Se pare că este foarte neprofesionist pentru că nu există nimeni care să dea răspunsuri”, a spus Adams.

„Este atât de ușor să obții un bilet… dar nu este ușor pentru oameni să te ajute atunci când se întâmplă astfel de lucruri”.

O femeie cu mască este fotografiată într-un aeroport.
Valerie Adams, care a aterizat joi pe aeroportul Pearson din Toronto pentru ceea ce trebuia să fie o escală, spune că a rămas blocată la aeroport fără ținute adecvate de iarnă sau fără promisiuni de la compania aeriană că își va plăti hotelul până va pleca. (Darek Zdzienicki/CBC)

Adams este unul dintre nenumărații pasageri cărora planurile de călătorie le-au fost întrerupte în urma unei furtuni majore de iarnă din care părți din sud-vestul Ontario încă se recuperează. Furtunile au afectat zborurile din Canada și Statele Unite în weekend, ducând la multe întârzieri de zbor, anulări și accidentări legate de bagaje pe aeroporturi.

Pasagerii speră că vor ajunge la capătul planurilor de călătorie și vacanță, dar nu știu când ar putea fi.

„Încă sper să ajung măcar să petrec câteva zile acolo și să mă întorc”, a spus Robert Williams, care călătorește cu soția și fiul său tânăr.

Zborul său către Orlando, Florida, trebuia să plece vineri, dar a fost anulat din cauza unor probleme mecanice, a spus Williams. El a vrut să petreacă Crăciunul cu fiica sa și alți membri ai familiei.

Zeci și zeci de bagaje pot fi văzute într-un aeroport.
Sute de saci și bagaje stau luni la Terminalul 1 al aeroportului Pearson. O parte din bagaje au sosit sau au fost înregistrate vineri. (Trisat de Kari Vierimaa)

„Dar, în schimb, sunt aici la aeroport”, a spus el.

Trei zile mai târziu, a spus el, personalul aeroportului nu i-a oferit încă un zbor nou. — Ești în limb, aștepți.

Urmează întârzieri chiar și după ce cea mai gravă furtună se atenuează

CBC News a contactat aeroportul Pearson pentru a comenta starea zborurilor, iar această poveste va fi actualizată cu răspunsul său. Potrivit site-ului web al aeroportului, mai mult de nouă la sută din zborurile sale și mai mult de opt la sută din plecările sale au fost anulate luni.

Zborul lui Mark Corbett a fost unul dintre ele. Antrenorul principal al clubului de hochei Burlington Eagles a declarat că zborurile echipei sale către Calgary au fost anulate luni dimineață din cauza unor probleme mecanice și că sunt la aeroport de la 3:30 am.

Doi bărbați stau unul lângă altul purtând ținute sportive marca Burlington Eagles.
Antrenorul principal al Burlington Eagles, Mark Corbett, stânga, și antrenorul asistent Chris Holiday, spun că speră că echipa lor poate ajunge la Calgary la timp pentru turneul lor de hochei pe gheață, după ce zborul lor a fost anulat luni dimineață din cauza unor probleme mecanice. (Darek Zdzienicki/CBC)

Echipa trebuia să concureze în Circle K Classic, un turneu de hochei pe gheață pentru jucătorii sub 18 ani. Corbett a spus că este singura echipă din Ontario invitată să joace și ar trebui să înceapă marți. Cu toate acestea, zborul de înlocuire care le-au primit zboară pe 30 decembrie.

„Este doar descurajant că o problemă mecanică ne va face să pierdem un turneu masiv pentru acești băieți”, a spus Corbett.Source link

Leave a Comment