Cum o bucată dintr-un copac emblematic NS doborât de Fiona a devenit ornamente de Crăciun


Locuitorul din Halifax, Steve Proctor, a fost devastat când un copac legendar de lângă Shubenacadie, NS, a fost doborât de furtuna post-tropicală Fiona în septembrie.

Își petrecuse ani de zile fotografiend copacul și privindu-l pe fereastră în multele sale drumuri între Halifax și Truro.

I-a venit o idee la câteva săptămâni după furtună. Din una dintre crengile căzute făcea podoabe de Crăciun.

„A fost destul de emoționant să le fac și chiar am salvat rumegușul când foloseam ferăstrăul, pentru că se simțea cam sacru”, a spus Proctor.

Arborele vechi de 300 de ani a fost emblematic pentru mulți din Nova Scoția.

Un bărbat stă în fața unui panou cu ornamente din lemn de Crăciun.
Proctor a creat peste o sută de ornamente de Crăciun și coarse dintr-o ramură căzută a copacului. (Dave Laughlin/CBC)

Stătea singur pe un câmp mare de lângă autostrada 102. A atras de-a lungul anilor o mulțime de fotografi și vizitatori.

Acolo a fost un revărsare de emoție când a coborât.

Proctor a făcut peste o sută de ornamente și coarse cu ramura. Au fost făcute prin tăierea crengii în bucăți, găurirea pentru panglică și atașarea uneia dintre propriile fotografii ale copacului.

Anne Boudreau a cumpărat cinci dintre ornamente – câte unul pentru fiecare dintre cei patru copii ai săi și unul pentru ea însăși.

Noile ornamente sunt o tradiție în Ajunul Crăciunului pentru familia ei. Când a auzit despre proiectul lui Proctor, a știut că vor fi cadoul perfect.

„Cred că este puțin dulce-amărui pentru că a dispărut, dar și un memento frumos să ai această bucată de suvenir”, a spus ea.

O femeie zâmbitoare stă în fața unui pom de Crăciun strălucitor.
Anne Boudreau a cumpărat cinci dintre ornamentele lui Proctor pentru familia ei. (Victoria Welland/CBC)

Boudreau locuiește în Milford, NS, nu departe de locul unde a stat cândva copacul. Ea a spus că avea o putere care a atras oamenii.

A avea o bucată din asta cu ea, a spus ea, este un sentiment minunat.

„Este o anumită cantitate de căldură și recunoștință față de natură și o amintire a tuturor lucrurilor frumoase pe care le apreciem în jurul nostru în natură”, a spus ea.

Proctor donează o parte din încasările din creații pentru ajutorul Fionei.

„Sunt norocos și mai sunt și alți oameni care nu sunt atât de norocoși și care au nevoie de ajutor și continuă să aibă nevoie de ajutor, iar acesta este un mod mic prin care pot face asta și pot da înapoi”, a spus Proctor.Source link

Leave a Comment