„N-am văzut niciodată un astfel de incendiu”: 1 ucis, 9 răniți într-un accident de 14 vehicule la nord de Calgary


O persoană a fost ucisă și nouă persoane au fost rănite în urma unei coliziuni cu 14 vehicule la nord de Calgary, marți seară, a declarat RCMP în comunicate.

Poliția a răspuns la o secțiune a autostrăzii 2 – autostrada Queen Elizabeth II – lângă autostrada 72, la aproximativ doi kilometri nord de Bulevardul Veteranilor, imediat după ora 22:00. Scena este la nord de Airdrie, care se află la aproximativ 20 de kilometri nord de Calgary.

„Informațiile preliminare au stabilit că un vehicul comercial, inclusiv o remorcă, împreună cu cinci mașini sedan, patru camionete, trei SUV-uri și o dubă de pasageri au fost implicați în acest incident”, a declarat RCMP într-un comunicat de miercuri dimineață.

„Detaliile privind cauza coliziunii rămân în curs de investigare, factorii primari părând a fi vremea și condițiile rutiere. Ca urmare a acestei coliziuni au fost raportate răni, rezultând că nouă pasageri din diverse vehicule au fost transportați cu ambulanța terestră la spitalele din zonă pentru diverse non- condiții care pun viața în pericol”.

Un martor la eveniment spune că a ocolit un glonț.

„Destul de norocos”, a declarat Mike Crampton pentru CBC News într-un interviu telefonic.

„Jucam jocuri de societate cu un prieten și dacă aș fi plecat cu câteva minute mai devreme, probabil că aș fi fost în asta.”

Resturi de la un incendiu cauzat de o coliziune cu mai multe vehicule pe autostrada 2, la nord de Airdrie, marți seara.
Un vehicul ars în urma unei coliziuni cu mai multe vehicule la nord de Airdrie, marți seara. (Rebecca Kelly/CBC)

Crampton se îndrepta spre nord, spre casa lui din Didsbury, când a dat peste scena.

„Sincer, nu eram sigur unde mă aflam pe autostradă, ceața era atât de densă încât nu puteai vedea niciun punct de reper. M-am oprit pe o bandă de ieșire gândindu-mă că mă va scoate de pe autostradă. Se pare că acolo era locul unde Tim. Au fost Horton și Esso și Humpty, chiar lângă Crossfield acolo”, a spus el.

“A fost un semicamion cu un excavator pe el care ardea. Zece, 12 vehicule tocmai s-au îngrămădit. O mulțime de oameni stăteau în jur. Erau oameni care erau tratați pentru răni ușoare pe care le-am putut vedea. Nu am văzut niciodată un foc așa. Nu-mi pot imagina cum a început asta și le era greu să stingă focul”.

Poliția nu a identificat decesul.

RCMP i-a avertizat pe șoferi să se aștepte la întârzieri de câteva ore în apropierea acelei secțiuni de autostradă.

Flăcările apar în spatele vehiculelor implicate într-o mare coliziune cu mai multe mașini la nord de Airdrie, marți seara.
Mai multe vehicule au fost implicate într-o coliziune la nord de Airdrie, marți seară, a spus poliția. A fost un deces și mai multe răni. (Trisat de Mike Crampton/Facebook)Source link

Leave a Comment