SUA vor solicita un test COVID-19 negativ pentru călătorii din China, dar Canada nu își schimbă încă politica


SUA au anunțat noi cerințe de testare COVID-19 miercuri pentru toți călătorii din China, alăturându-se altor națiuni care au impus restricții din cauza unui val de infecții.

Începând cu 5 ianuarie, tuturor călătorilor către SUA din China li se va cere să facă un test COVID-19 cu cel mult două zile înainte de călătorie și să furnizeze un test negativ înainte de a se îmbarca pe zborul lor. Testarea se aplică oricărei persoane de doi ani și mai mult.

Canada nu a impus noi cerințe de testare pentru persoanele care vin din China.

Ellen Kennedy, purtătorul de cuvânt al ministrului Transporturilor Omar Alghabra, a declarat că Canada monitorizează numărul cazurilor de COVID-19 și urmează sfaturile oficialilor de sănătate publică.

„De acum, călătorii nu sunt obligați să ofere un test COVID-19 la sosirea în Canada, totuși continuăm să monitorizăm situația și să menținem canadienii în siguranță”, a spus Kennedy într-un e-mail către CBC News.

Japonia, India printre cele care necesită testare

Într-o schimbare bruscă de politică, China a început în această lună să demonteze cel mai strict regim de blocare și teste ample pentru COVID-19 din lume, punând economia sa distrusă pe drumul spre redeschiderea completă anul viitor.

Ridicarea restricțiilor, în urma protestelor pe scară largă împotriva acestora, înseamnă că COVID-19 se răspândește în mare măsură necontrolat și ar putea infecta milioane de oameni pe zi, potrivit unor experți internaționali în sănătate.

Beijingul s-a confruntat cu critici internaționale că datele sale oficiale despre COVID-19 și numărul său de decese nu sunt în concordanță cu amploarea focarului său. Grupuri internaționale de modelare au prezis că China ar putea suferi două milioane de decese sau mai mult.

Alte țări au luat măsuri similare în efortul de a împiedica răspândirea infecțiilor dincolo de granițele Chinei. Japonia va solicita un test COVID-19 negativ la sosire pentru călătorii din China, iar Malaezia a anunțat noi măsuri de urmărire și supraveghere. India, Coreea de Sud și Taiwan solicită teste de virus pentru vizitatorii din China.

Anul Nou Lunar, care începe pe 22 ianuarie, este de obicei cel mai aglomerat sezon de călătorii din China, iar China a anunțat marți că va relua eliberarea de pașapoarte pentru turism pentru prima dată de la începutul pandemiei în 2020.

Acțiunea SUA este o revenire la cerințe pentru unii călători internaționali. Administrația Biden a ridicat ultimul dintre astfel de mandate în iunie. La acel moment, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) continuau să recomande ca persoanele care se îmbarcă pe zborurile către SUA să fie testate aproape de ora de plecare și să nu călătorească dacă sunt bolnave.

La începutul pandemiei, SUA a interzis intrarea străinilor care călătoreau din China, la câteva săptămâni după ce virusul a apărut pentru prima dată acolo, în urmă cu trei ani. Americanilor li s-a permis să se întoarcă acasă, iar zborurile din China au fost direcționate către aeroporturi selectate, unde pasagerii au fost controlați pentru boli.

Dar virusul se răspândea deja în SUA printre oameni fără istoric de călătorie.Source link

Leave a Comment