Suspectul canadian în atacul lui Paul Pelosi pledează nevinovat pentru mai multe acuzații


Bărbatul care ar fi pătruns în casa președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, și i-a bătut soțul în vârstă de 82 de ani în octombrie, a pledat nevinovat miercuri pentru șase acuzații, inclusiv tentativă de omor, au declarat procurorii.

Suspectul, canadianul David DePape, plănuise să-l răpească pe vorbitor – care se afla la Washington în momentul atacului – când a pătruns în casa cuplului din San Francisco pe 28 octombrie, au declarat autoritățile.

În schimb, au spus că inculpatul în vârstă de 42 de ani și-a bătut sever soțul Paul Pelosi cu un ciocan într-un atac la care au asistat doi ofițeri de poliție și a șocat lumea politică.

Paul Pelosi a rămas inconștient. Ulterior, a fost operat pentru a repara o fractură de craniu și răni grave la brațul și mâinile drepte. De atunci a apărut în public purtând o pălărie și o mănușă care îi acoperea rănile.

La începutul acestei luni, un judecător a decis că procurorii au prezentat suficiente probe în timpul unei audieri preliminare pentru a merge mai departe.

Înfățișarea de miercuri a fost o altă trimitere în judecată, o mișcare procedurală în care inculpatul depune o pledoarie cu privire la acuzațiile care vor fi aduse în judecată.

Mai multe persoane sunt văzute pe scaune într-un loc muzical care este drapat în roșu, cu un sigiliu prezidențial pe el.
Paul Pelosi, purtând o pălărie și o mănușă pentru a-și acoperi rănile, este văzut împreună cu soția sa, Nancy, la cea de-a 45-a ediție Kennedy Center Honors la Centrul John F. Kennedy pentru Artele Spectacolului din Washington, pe 4 decembrie. (Manuel Balce Ceneta/The Associated Press)

Cazul de stat revine în instanță în februarie

DePape este încă reținut fără cauțiune; cazul său de stat revine în instanță pe 23 februarie. Biroul apărătorului public a refuzat să comenteze. Un caz federal în care DePape a pledat nevinovat este, de asemenea, în derulare.

El este acuzat în instanța de stat pentru tentativă de omor, efracție de gradul I în locuințe, abuz asupra bătrânilor, agresiune cu o armă mortală, închisoare falsă și amenințare a unui membru al familiei unui funcționar public.

În timpul audierii preliminare de la începutul acestei luni, un anchetator al poliției din San Francisco a depus mărturie că DePape a spus că există „rău în Washington” și că încerca să facă rău lui Nancy Pelosi, deoarece aceasta este a doua în ordinea președinției.

Autoritățile au spus că DePape a fost atras de teoriile conspirației.

DePape le-a spus poliției că vrea să o țină ostatică pe liderul democrat și „să-i rupă rotula” pentru a le arăta celorlalți membri ai Congresului că au „consecințe ale acțiunilor”, susține plângerea penală.

În noiembrie, Nancy Pelosi a spus că va renunța din funcția de lider democrat în Parlament după două decenii, dar că va rămâne în funcție. Ea și Paul Pelosi sunt căsătoriți de aproape 60 de ani.Source link

Leave a Comment