Creatoarea de modă Vivienne Westwood a murit la vârsta de 81 de ani


Lume

Vivienne Westwood, un influent inconformist în modă, care a jucat un rol cheie în mișcarea punk, a murit joi, la 81 de ani.

Numele ei a devenit sinonim cu explozia punk din anii 1970

Primul plan al unei femei în vârstă cu părul alb
Designerul Vivienne Westwood pozează pentru un portret înainte de prezentarea de podium la Săptămâna Modei de la Londra, 12 iunie 2017. Ea a murit joi, la vârsta de 81 de ani. (Neil Hall/Reuters)

Vivienne Westwood, un influent inconformist în modă, care a jucat un rol cheie în mișcarea punk, a murit joi, la 81 de ani.

Casa de modă omonimă a lui Westwood și-a anunțat moartea pe platformele de socializare, spunând că a murit în pace. Cauza morții nu a fost dezvăluită.

Cariera în modă a lui Westwood a început în anii 1970 odată cu explozia punk, când abordarea ei radicală a stilului urban de stradă a luat lumea cu asalt. Dar ea a continuat să se bucure de o lungă carieră evidențiată de o serie de show-uri triumfale la Londra, Paris, Milano și New York.

Numele Westwood a devenit sinonim cu stilul și atitudinea, chiar dacă și-a schimbat atenția de la an la an. Gama ei era vastă și munca ei nu a fost niciodată previzibilă.

Pe măsură ce statura ei creștea, ea părea să depășească moda, modelele ei fiind expuse în colecțiile muzeelor ​​din întreaga lume. Tânăra care disprețuise instituția britanică a devenit în cele din urmă una dintre luminile sale principale și și-a folosit poziția de elită pentru a face lobby pentru reforme de mediu, chiar dacă și-a vopsit părul în nuanța strălucitoare de portocaliu care a devenit marca ei comercială.Source link

Leave a Comment