Guvernul federal dă până la 6,9 milioane de dolari Windsor, Ont., pentru costurile de blocare a Podului Ambasador


Guvernul federal rambursează Windsor pentru milioanele pe care orașul din sud-vestul Ontario a cheltuit pentru blocada Ambassador Bridge la începutul acestui an.

Ottawa îi oferă Windsor până la 6,9 milioane de dolari pentru costurile blocadei, inclusiv poliția care a ajutat la „restabilirea siguranței publice la pod și zonele din jurul acestuia”, a declarat joi ministrul Securității Publice, Marco Mendicino.

În timpul unui anunț la Windsor, Mendicino a spus că suma va depinde de costul total din oraș, despre care se va discuta.

Guvernul a spus că blocarea ilegală a persoanelor care protestează împotriva mandatelor pandemiei de COVID-19 a cauzat disponibilizări, închideri de fabrici și „[endangered] reputația noastră internațională.” Banii vor compensa costurile gestionării și curățării blocadei.

Mendicino i s-a alăturat joi primarul Windsor Drew Dilkens, deputatul liberal pentru Windsor-Tecumseh Irek Kusmierczyk, parlamentarul NPD pentru Windsor West Brian Masse și alți oficiali ai orașului.

Accesul la pod a fost blocat în seara zilei de 7 februarie de către șoferii de camion și alții care protestau împotriva mandatelor.

O ordonanță judecătorească care împiedică pe oricine să blocheze accesul la pod a fost acordată pe 11 februarie, iar blocada a fost eliminată pe 13 februarie.

De atunci, orașul a cerut despăgubiri.

Trei bărbați stau pe podiumul primăriei.
Ministrul Securității Publice, Marco Mendicino, de centru, a anunțat sprijin federal de până la 6,9 milioane de dolari pentru orașul Windsor joi, 29 decembrie, pentru cheltuieli legate de blocada Podului Ambasador care a închis punctul de trecere a frontierei internaționale timp de o săptămână. (Jennifer La Grassa/CBC)

În aprilie, guvernul federal a angajat un total de 2,5 milioane de dolari pentru întreprinderile afectate de blocada, cu aproximativ 240 de întreprinderi eligibile să solicite fonduri nerambursabile de până la 10.000 USD fiecare pentru costuri neacoperite de niciun alt program federal.

Răspunsul la blocaj a costat orașul 5,7 milioane de dolari

Mai devreme anul astaorașul Windsor a cerut guvernelor federale și Ontario să ramburseze 5,7 milioane de dolari cheltuiți pentru răspunsul la blocada de o săptămână.

Cifra a fost inclusă într-o scrisoare a lui Dilkens către Chrystia Freeland, viceprim-ministru și ministru federal de finanțe, și ministrul de Finanțe din Ontario, Peter Bethlenfalvy, pe 15 martie.

„Sprijinul OPP și RCMP a fost esențial pentru eliminarea ocupației într-un mod pașnic și sigur, iar angajamentul pe care l-au manifestat guvernele dumneavoastră la acea vreme a ajutat la întărirea tuturor celor, inclusiv eu, care se confruntau cu situația de urgență care se desfășura în comunitatea noastră”, Dilkens. a scris. „Vă cer să reafirmați acel angajament cu sprijinul financiar adecvat pe care orașul Windsor îl are nevoie pentru a acoperi costurile asociate cu eliminarea ocupației ilegale”.

Într-un interviu acordat CBC News în martie, Dilkens a spus că aproximativ 5,1 milioane de dolari din total au fost legate de serviciile de poliție.

Unii protestatari și-au mutat vehiculele la cererea poliției pe 12 februarie. Blocada a fost eliminată a doua zi. (Evan Mitsui/CBC)

O defalcare a costurilor obținute de CBC News arată că costurile poliției au inclus 2,5 milioane de dolari în ore suplimentare, 1,3 milioane de dolari pentru barierele de tricouri și 540.000 de dolari fiecare pentru mese și cazare.

Alți 130.000 de dolari au fost plătiți pentru a aduce serviciul de poliție din Londra (LPS) pentru sprijin și 100.000 de dolari au fost cheltuiți pentru diverse costuri legate de poliție.

Defalcarea arată, de asemenea, că orașul a plătit:

  • 108.000 USD pentru salarii și echipamente pentru lucrări publice.
  • 40.000 USD pentru Transit Windsor, inclusiv salarii, combustibil și venituri pierdute.
  • 37.000 USD pentru salariile și rechizitele EMS din Essex-Windsor.
  • 25.000 USD pentru serviciile de pompieri și salvare Windsor.
  • 250.000 USD în taxe legale (Dilkens a spus că acestea sunt legate de ordonanță).
  • 15.000 de dolari pentru costuri pentru parcuri și facilități.
  • 80.000 USD în sprijinul comunității.Source link

Leave a Comment