La 11 ani, ea este deja campioană la 5K. Acum și-a pus ochii pe gloria olimpică


La fel ca majoritatea copiilor de 11 ani, Sawyer Nicholson are hobby-uri. Îi place să joace fotbal, să iasă cu prietenii și să citească și să scrie povești.

Dar, între celelalte angajamente ale sale, Nicholson se asigură că se potrivește la timp pentru câteva alergări de cinci kilometri în fiecare săptămână. Este o practică care a ajutat-o ​​să câștige mai multe medalii pe primul loc în competițiile pentru adulți.

„De fapt, nu mă așteptam să mă alătur echipei de pistă sau să fac vreo cursă”, a spus Nicholson. „Ma așteptam să îmi placă, să alerg.”

Cu un timp de 18 minute și 55 de secunde, fata din Stouffville a câștigat primul loc în rândul tuturor alergătorilor de sex feminin – și un loc al treilea uimitor printre toți cei 376 de participanți – la Maratonul Internațional de la Niagara Falls în octombrie. Acea victorie a fost peste medalia pe primul loc pentru femei pe care a obținut-o la Oasis Zoo Run cu o lună înainte.

Cariera ei în alergare nu se oprește aici. Ea speră să țină pasul la o potențială cursă de 5K în Ottawa în primăvara viitoare.

Familie inspirată de tenacitatea lui Sawyer

Viteza ei naturală și devotamentul pentru îmbunătățire sunt ceva care uimește familia ei.

„De obicei este cea mai mică atletă din orice cursă sau meci de fotbal”, a spus tatăl ei, Levi Nicholson. „Tocmai a învățat că trebuie să lupte, iar rezultatele vorbesc de la sine”.

CEAZĂ | Un alergător de 5K de 11 ani depășește în mod regulat adulții:

La 11 ani, acest campion de alergare la 5K face pași mari

Sawyer Nicholson i-a surprins pe mulți câștigând mai multe medalii pe primul loc pentru competițiile de alergare pentru adulți la doar 11 ani. Tânăra sportivă s-a așezat cu CBC Toronto pentru a vorbi despre marile ei aspirații pentru viitor.

Levi spune că prima dată și-a pus fiica să alerge ca o modalitate de a o menține activă atunci când pandemia de COVID-19 a lovit și a amânat activități precum fotbalul. La început, el spune că nu a fost prea entuziasmată în timpul alergărilor lor de rutină.

„Acum pur și simplu merg cu bicicleta cu ea pentru că nu pot ține pasul”, a spus Levi.

Nicholson spune că este inspirată de alergătorul american de fond lung Steve Prefontaine și de fotbalistul canadian Jessie Fleming, despre care Nicholson spune că a stabilit recordul pentru alergarea de 1.500 de metri pentru campionatele de atletism ale Federației Ontario a Asociațiilor de Atletism școlare, când era elevă la liceu. .

Ea speră că aventurile ei în alergare și fotbal îi vor putea obține într-o zi o bursă la o universitate din SUA sau chiar să-i câștige un loc la Jocurile Olimpice de vară sau la campionatele mondiale de atletism.

“Îmi place să ajung pe podium. Îmi place să câștig medalii și să scad timpii”, a spus Nicholson.Source link

Leave a Comment