Steagul lor Pride a fost vandalizat de 4 ori. Acum această afacere din NS este inundată de sprijin


Proprietarii unui magazin din Annapolis Valley din Noua Scoție spun că au fost copleșiți de sprijinul comunității după ce au vorbit despre distrugerea steagurilor Pride pe care le-au afișat pentru afacerea lor.

Sue Littleton și partenerul ei Candice Zaina au cumpărat clădirea din Lawrencetown vara trecută și la începutul acestei luni au deschis magazinul Bees Knees General și Bakery, unde vând „un pic din asta și puțin din asta”.

În timp ce afacerea a fost recent ținta unor acte repetate de vandalism care vizează steagul lor Pride, Littleton a spus că răspunsul pozitiv al comunității a fost mult mai puternic decât negativitatea.

„Era foarte clar că ni se trimitea un mesaj, dar ceea ce am descoperit este că comunitatea tocmai ne-a arătat atât de multă dragoste și sprijin”, a spus Littleton.

Afacerea este un vis de lungă durată

Deși Littleton și Zaina s-au mutat în Nova Scoția din Hamilton, Ont., rădăcinile familiei lui Littleton sunt în Nova Scoția. Tatăl ei a crescut în Lawrencetown și și-a petrecut o mare parte din copilărie în zonă.

Când Littleton creștea, spațiul care găzduiește în prezent afacerea lor era un băcan verde.

„Întotdeauna am avut o viziune pentru a resuscita acest spațiu, așa că, când l-am văzut scos la vânzare, am început să intrăm”, a spus ea pentru CBC. Strada principala.

Când cuplul a venit în Nova Scoția în luna de miere în primăvara anului trecut, ei au început să ia măsuri pentru a-și pune în practică visul și au preluat clădirea în iunie. La scurt timp după ce a luat posesia, cuplul a pus un steag LGBTQ Pride.

„Este important pentru noi să reprezentăm comunitatea noastră și să semnificăm că suntem un spațiu sigur.”

Problemele au început odată cu apropierea deschiderii

Pentru o vreme, nu au avut probleme. Apoi, cu câteva săptămâni înainte de deschiderea magazinului pe 7 decembrie, cuplul a venit afară într-o dimineață și a constatat că steagul fusese rupt.

„Și ne-am gândit, ei bine, doar copiii sunt răutăcioși în miezul nopții sau nu ne-am gândit prea mult la asta”, a spus Littleton. „Și apoi s-a întâmplat iar și iar și apoi altă dată”.

În total, steagul a fost vandalizat de patru ori, inclusiv în Ajunul Crăciunului, când cuplul a găsit steagul Mândriei și un steag Mi’kmaq a fost smuls și lăsat la pământ cu fecale umane deasupra.

„E clar că ne-a fost trimis un mesaj”.

RCMP efectuează în prezent o anchetă răutăcioasă, deși forța a declarat într-un comunicat că „anchetatorii sunt conștienți de faptul că aceste incidente pot echivala cu infracțiuni motivate de ură”.

Littleton și Zaina au adăugat și camere de securitate.

„Incredibil” demonstrație de solidaritate

Littleton a spus, după ce a postat despre experiențele lor pe rețelele sociale, comunitatea a trimis un mesaj de susținere mult mai puternic.

„Dragostea depășește cu mult puținul mic de ură.”

Atât pe rețelele sociale, cât și în persoană, oamenii s-au adresat pentru a spune că sunt fericiți că există afacerea. Littleton a spus că un tată a mers cu mașina din Canning, NS, cu copilul său, care a ieșit recent, pentru a vizita magazinul.

Gay Straight Alliance de la liceul regional Middleton a trimis un card în care își exprimă sprijinul și afirmă importanța de a avea adulți queer în zonă.

Un client a adus chiar și autocolante pe care le-au făcut folosind logo-ul magazinului.

„Este doar un spectacol incredibil de dragoste și solidaritate”, a spus Littleton.

Mesajul de dragoste depășește ura

Zaina, care a crescut în mare parte în orașe, a spus că demonstrația de sprijin din toate mediile – de la rezidenți de lungă durată la tineri – a fost „uimitoare”.

„Nu am experimentat niciodată asta în viața mea. Sprijinul a venit de la tot felul de categorii demografice diferite”.

Littleton a spus că înainte de a se muta în Lawrencetown, unii oameni au pus la îndoială recepția pe care o vor primi într-un oraș mic. Dar Littleton a spus că mintea mică poate exista oriunde.

„Am suferit mai multe hărțuiri în orașele mari decât am avut vreodată aici și este atât de important pentru noi să arătăm că tentativa de intimidare nu va funcționa asupra noastră, că suntem mult mai puternici decât atât”.Source link

Leave a Comment