Țevile înghețate ar putea sparge pe măsură ce temperaturile cresc. Iată ce spun instalatorii să facă


Instalatori din London, Ont. spun că răspund la un aflux de solicitări de ajutor pentru spargerea țevilor în urma unor zile de iarnă aspră.

Un amestec aprig de ploaie, gheață, zăpadă abundentă și temperaturi reci în weekendul de vacanță a lăsat călătorii blocați și mii de oameni fără putere în mare parte din Ontario și Quebec. Regiunea Londrei a cunoscut întreruperi minime, dar condițiile extreme au făcut ca conductele din multe locuințe și afaceri să înghețe și apoi să se spargă pe măsură ce se dezgheț.

„Având în vedere acest front rece pe care tocmai l-am avut de nicăieri, trebuie să fiu sincer, nu mă așteptam la atâtea apeluri”, a spus Elliott Gazer de la London Plumbing, care are 15 ani de experiență.

Până marți dimineața, Gazer a spus că a răspuns la 26 de apeluri pentru service în ultimele 72 de ore. Este vital, a spus el, ca instalatorii de 24 de ore ca el să răspundă la astfel de apeluri cât mai repede posibil.

„Ne cursăm când vine vorba de o urgență la instalații sanitare, în special orice cu apă”, a spus el. „În câteva minute după o scurgere, puteți avea o inundație. Pe măsură ce minutele trec, cu cât trebuie să așteptați mai mult și mai mult, cu atât daunele vor apărea mai grave.”

Pentru a preveni scurgerile, este o idee bună să deschideți robinetele pentru a menține apa să curgă pe vreme rece, a spus Gazer. În caz contrar, apa împinge gheața în timpul procesului de dezghețare și presiunea de construcție apoi desparte țeava în mijloc.

Temperaturile fluctuante înseamnă probleme

Instalatorii locali se pot aștepta să rămână cu atenție până în weekend, a spus Dan Metcalfe, maestru instalator la Taps Plumbing.

Atunci anticipează o creștere a numărului de situații de inundații pe măsură ce temperaturile cresc.

Placa de îngheț a contorului de apă al acestei afaceri locale a explodat în weekend, ducând la inundații de 2 inci.
Placa de îngheț a contorului de apă al acestei afaceri locale a explodat în weekend, ducând la inundații de 2 inci. (Trisat de Dan Metcalfe)

„În acest moment sunt înghețate, așa că nu se despart atunci când sunt înghețate”, a spus Metcalfe. „Totuși, de îndată ce vom avea acel dezgheț, vor fi apeluri peste tot… vor fi multe inundații în orașul Londra”.

Dacă vă treziți să vă plimbați prin apă acasă cândva în următoarele zile, cel mai bine este să închideți contorul de apă cât de repede puteți, a spus Metcalfe. Apoi deschideți cel mai de jos setul de robinete pentru a evacua apa rămasă din sistem.

De asemenea, recomandă să aveți la îndemână capace pentru țevi SharkBite. Într-un pic, acestea pot fi împinse pe țeava spartă până când instalatorul sosește pentru a face reparația reală.

„Cel mai mare lucru pe care l-aș sugera este să cobori și să știi unde este oprit contorul tău de apă”, a spus el.

„Opriți-l repede și porniți-l din nou și asigurați-vă că toată lumea din casă știe unde este. Pentru că atunci când aveți inundații, vă faceți griji pentru apa care se inundă în perete nu vă va ajuta. Închiderea apei este singurul mod de a te ajuta pe tine însuți.”Source link

Leave a Comment